Yarım Ücret Alacağı Nedir? Adana İş Hukuku Avukatı

Adana İş Hukuku Avukatı

Yarım Ücret Alacağı Nedir?

Yarım ücret alacağı, işçinin çeşitli sebeplerle tam çalışmadığı durumlarda işverenin işçiye ödediği ücrettir. Adana iş hukuku uzmanı avukat olarak faaliyet gösteren büromuzun kurucusu Avukat Arabulucu Bilirkişi Ebru Civelek Çetin bu durumda bulunan işçilere yardımcı olmaktadır.

Yarım ücret alacağı genellikle aşağıdaki gibi olur:

1. Kısa Çalışma: İşyerinde genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya işyerinde faaliyetlerin tamamen ya da kısmen durdurulması halinde işveren kısa çalışma ödeneği başvurusu yapabilir. Kısa çalışma dönemi boyunca işçilere yarım ücret ödenir.
2. Yarım Gün Çalışma: Doğum yapan kadın işçilerin doğum sonrası analık izni bittikten sonra talep etmeleri halinde yarım gün çalışma hakkı bulunur. Bu süre boyunca işçiye yarım ücret ödenir.
3. İş Sözleşmesinde Belirtilen Diğer Haller: İş sözleşmesinde veya toplu iş sözleşmesinde yarım ücret ödenmesini gerektiren başka durumlar da belirlenmiş olabilir.

Yarım ücret, işçinin çalışmadığı süreler göz önüne alınarak hesaplanır ve işçinin normal ücretinin yarısı olarak ödenir. Bu tür durumlar İş Kanunu'nda ve ilgili mevzuatta düzenlenmiştir.

Adana Arabulucu Avukat Bilirkişi Ebru Civelek Çetin