Kıdem ve İhbar Tazminatı Almak İçin Ne Kadar Çalışmak Gerekir? ve Nasıl Hesaplanır? Adana Kıdem ve İhbar Tazminatı Avukatı

Kıdem ve İhbar Tazminatına Nasıl Hak Kazanılır? ve Nasıl Hesaplanır?

Adana Kıdem ve İhbar Tazminatı Avukatı

Kıdem Tazminatı:

1. Nasıl Hak Kazanılır?
   - En az 1 yıl süreyle aynı işverene bağlı olarak çalışmış olmanız gerekir.
   - Kıdem tazminatına hak kazanmak için işverenin haklı bir sebep olmaksızın iş sözleşmenizi feshetmesi, askere gitme, emeklilik, kadın çalışanlar için evlilik nedeniyle işten ayrılma (evlendikten sonraki 1 yıl içinde), işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranışları gibi durumlar yer alır.
   - İşçi, kendi isteğiyle işten ayrılırsa (istifa ederse), kıdem tazminatına hak kazanamaz. Ancak, işçi emeklilik, askerlik veya kadın işçiler için evlilik nedeniyle ayrılırsa, bu durumda kıdem tazminatı alabilir.

2. Çalışma Süresinin Önemi:
   - Kıdem tazminatı, çalışanın işyerinde geçirdiği her tam yıl için 30 günlük brüt ücret tutarında hesaplanır. Örneğin, 10 yıl çalışmış bir işçi, 10 aylık brüt ücretine eşdeğer kıdem tazminatı alır.

3. Hesaplanırken Hangi Ücret Baz Alınır?
   - Kıdem tazminatı, işçinin son aldığı brüt ücret üzerinden hesaplanır. Bu ücrete, düzenli olarak yapılan yan ödemeler de dahil edilir (örneğin; yemek, yol, ikramiye, prim gibi ödemeler)

İhbar Tazminatı:

1. Nasıl Hak Kazanılır?
   - İhbar tazminatı, işçinin veya işverenin iş sözleşmesini feshederken, karşı tarafa belirli bir süre öncesinden bildirim yapmaması durumunda ödenir. İŞ AKDİNİ HAKLI NEDENLE DE OLSA FESHEDEN TARAF İHBAR TAZMİNATINA HAK KAZANAMAZ.
   - İşveren, işçiye belirli süreler içinde bildirimde bulunmazsa, bu süreye karşılık gelen ücret tutarında ihbar tazminatı ödemek zorundadır.
   - İşçi de işverene önceden haber vermeksizin işten ayrılırsa, işverene ihbar tazminatı ödemekle yükümlü olabilir.

2. İhbar Öneli Süreleri:
   - İhbar süresi, çalışanın işyerindeki kıdemine bağlıdır:
     - 6 aydan az çalışmış işçi için 2 hafta,
     - 6 ay ile 1,5 yıl arasında çalışmış işçi için 4 hafta,
     - 1,5 yıl ile 3 yıl arasında çalışmış işçi için 6 hafta,
     - 3 yıldan fazla çalışmış işçi için 8 hafta.

3. Hesaplanırken Hangi Ücret Baz Alınır?
   - İhbar tazminatı, çalışanın brüt ücreti üzerinden hesaplanır. Bu ücrete, kıdem tazminatında olduğu gibi düzenli olarak ödenen yan haklar da dahil edilir.

Adana ve çevre il ve ilçelerde dava yürüten ofisimizde kurucumuz Avukat Ebru Civelek Çetin ihbar ve kıdem tazminatı avukatı ve hesaplama uzmanı olarak büromuza başvuran işçi veya işverenlere bu hususlarda yardımcı olmaya çalışmaktayız.