İş Kazasında Hangi Dava Açılır? Adana Avukat

Adana İş Kazası Uzmanı Avukat Arabulucu Bilirkişi 

İş Kazası Durumunda Açılabilecek Davalar

Genellikle Şu Şekildedir:

1. İş Mahkemesinde Açılacak Tazminat Davaları: İş kazası sonucu işçinin maddi ve manevi zararlarının tazmini için işverene karşı açılan davadır. Maddi tazminat, iş kazası sonucu oluşan tedavi masrafları, iş göremezlik durumu ve işçinin gelecekteki gelir kaybını kapsayabilir. Manevi tazminat ise işçinin yaşadığı acı, üzüntü ve psikolojik etkiler için talep edilir.

2. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Davası: İş kazası sonucu işçiye veya hak sahiplerine SGK tarafından bağlanan gelir ve ödeneklerin yetersiz olması durumunda, SGK'ya karşı açılan davadır. İş kazası sonucu oluşan iş göremezlik veya ölüm durumunda, SGK işçiye veya hak sahiplerine sürekli iş göremezlik geliri veya yakınlarına ölüm geliri bağlar.

3. Ceza Davası: İş kazasının işverenin veya sorumlu kişilerin ihmali veya kusuru sonucu meydana geldiği durumlarda, işveren veya sorumlu kişilere karşı açılabilecek ceza davasıdır. Bu davada işverenin veya sorumlu kişilerin kusurlu davranışları nedeniyle ceza almaları sağlanır.

İş kazası sonrası haklarınızı korumak ve dava süreçlerini başlatmak için bir avukattan yardım almak önemlidir. Adana'da kurulu ofisimizde iş kazası ve meslek hastalıkları davalarında uzman olarak hizmet vermekteyiz.

Adana Avukat Arabulucu Bilirkişi Ebru Civelek Çetin