Adana Kıdem Tazminatı Avukatı

ADANA KIDEM TAZMİNATI AVUKATI

Kıdem tazminatı avukatı, işçi hakları ve iş hukuku konusunda uzmanlaşmış bir avukattır. Kıdem tazminatı avukatı, çalışanların işten ayrıldıklarında veya işten çıkarıldıklarında hak ettikleri kıdem tazminatını alabilmeleri için hukuki destek sağlarlar. Kıdem tazminatı hesaplanması yapabilirler. Ayrıca, işçi ve işveren arasındaki diğer uyuşmazlıklar, ihbar tazminatı, iş sözleşmesi ihlalleri gibi konularda da danışmanlık ve temsil hizmetleri sunarlar. Adana'da faaliyet gösteren ofisimizde hususlara ilişkin hizmet sunmaktayız. 

Kıdem Tazminatı halen yürürlükte bulunan 1475 sayılı yasanın 14. Maddesinde düzenlenmiştir. Öncelikle belirtmek isteriz ki kıdem tazminatına hak kazanabilmek için işyerindeki hizmet süresinin en az 1 yıl olması gerekmektedir. Aynı işverene bağlı birden fazla işyerinde  çalışan işçinin hizmetleri birleştirilir. Kıdem tazminatı yönünden, iş yerinin devri yapılsa bile kıdem tazminatından eski işveren ve yeni işveren birlikte sorumludurlar.

İşveren iş akdini 4857 sayılı yasanın 25. Maddesinde sayılan hallere göre haklı nedenle feshetmiş ise işçi kıdem tazminatına hak kazanamayacaktır.

İşçinin iş akdini haklı nedenle fesih halleri ise 4857 sayılı yasanın 24. maddesinde belirlenmiştir. Bu madde kapsamında iş akdini haklı sebeple fesheden işçiye kıdem tazminatı ödenecektir.

Kıdem Tazminatının Hesaplanması; Kıdem tazminatının hesabında, işçinin iş yerinde son aldığı giydirilmiş brüt ücret dikkate alınır. Giydirilmiş brüt ücretten maksat; çıplak ücret, ücrete ek sürekli yapılan ödemeler (prim, ikramiye vs), varsa toplu iş sözleşmesinden doğan haklar, sosyal yardımlardan (yemek, yol parası vs.) oluşur.

Yaklaşık her yıl bir brüt maaş kadar kıdem tazminatı kazanılır. Tam yıldan arta kalan, yıl küsurları (ay ve günler) için günlük ücret üzerinden kıdem tazminatı hesaplanır. Kıdem tazminatından binde 7,59 damga vergisinin dışında herhangi bir yasal kesinti yapılmaz.

Adana Avukat Arabulucu Bilirkişi Ebru Civelek Çetin