Adana İş Kazası Avukatı İşyerine Gelip Giderken Kaza Geçirme İş Kazası mı?

Adana İş Kazası Uzmanı Avukat

İşyerine Gidiş Gelişte Kaza Geçirme İş Kazası mıdır?

Bir kazanın iş kazası olarak kabul edilebilmesi için aşağıdaki şartların genellikle birlikte gerçekleşmesi gerekir:

  • İşveren tarafından sağlanan araç: İşveren tarafından size tahsis edilmiş bir araçla (servis aracı gibi) veya işveren tarafından kiralanmış bir araçla seyahat ediyorsanız ve kaza bu araçta gerçekleşmişse, bu durum iş kazası olarak değerlendirilebilir.
  • İşveren talimatıyla kullanılan araç: İşveren tarafından özel bir iş için görevlendirilmiş ve bu görevle ilgili olarak seyahat ederken kaza yapmışsanız, bu da iş kazası kapsamında değerlendirilebilir.

Hangi Haller İş Kazası Sayılmaz?

  • Kendi aracınızla seyahat: Kendi aracınızla işyerine giderken geçirdiğiniz bir kaza, genellikle işverenin kontrolü dışında olduğu için iş kazası olarak kabul edilmez.
  • Gidiş-geliş süreci: İşyerine gidiş ve dönüş süreci, genellikle işçinin özel zamanı olarak kabul edilir. Bu nedenle, bu süreçte meydana gelen kazalar iş kazası kapsamında değerlendirilmeyebilir.

Eğer bir iş kazası geçirdi iseniz iş kazası uzmanı avukatlardan yardım almanız sizin lehinize olacaktır. Adana'da kurulu ofisimizde iş kazası davalarına ilişkin uzman kadromuzla sizlere yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Adana Arabulucu Avukat Bilirkiş Ebru Civelek Çetin